Vorige case

Volgende case

De Veiligheidsregio Haaglanden gaat ‘nieuw werken’

VRH is op weg naar een kennisintensieve samenwerking. Parallel daaraan start in 2013 de renovatie van het hoofdkantoor in Den Haag. Eerst zal er verhuisd worden naar tijdelijke locaties, om vervolgens terug te keren naar een nieuw kantoor. Het kantoor wordt een plek die werken op een heel andere manier mogelijk maakt: flexibel, resultaatgericht en meer plek voor individuele voorkeuren.

Zo’n verandering is niet zomaar iets. Om de medewerkers hierop goed voor te bereiden en mee te nemen, verleende VRH aan Hutspot de opdracht om vooraf, tijdens en na de renovatie hierin te ondersteunen. Dat doen we op verschillende manieren, altijd vanuit onze principes ten aanzien van het nieuwe werken.

Animatie

Samen met VRH ontwikkelden we een animatie waarin de kern van de verandering geschetst wordt. In de animatie introduceren we profielen die passen bij de rollen van de VRH medewerkers. HNW betekent namelijk niet voor iedereen hetzelfde; belangrijk is dat jij in jouw werk optimaal wordt ondersteund. Wij gebruiken graag visuele middelen zoals deze animatie om een complexe boodschap om te zetten in een toegankelijk verhaal. Dat doen we vaak met de mannen van Blikstroom.

Workshops

Hutspot verzorgt workshops over HNW aan leidinggevenden en medewerkers. Samen gaan we aan de slag met thema’s als flexibiliteit in tijden en werkomgeving, cultuur (hoe gedragen en sturen we in de nieuwe setting) en resultaatgericht werken. Met aandacht voor het individu, maar ook voor de organisatie als geheel. Zo ontstaat een cultuur die niet alleen gericht is op samenwerken, maar ook op persoonlijke innovatie. In de workshops leggen leidinggevenden en medewerkers de basis voor hoe zij HNW binnen hun afdeling kunnen vormgeven.

Communicatie en community

Heldere en tijdige communicatie is belangrijk tijdens een verandering. Maar ook ‘practice what you preach’; laten zien dat slimme ICT ondersteuning het werk makkelijker en leuker kan maken. Om te beginnen hebben we een online community ingericht waarin medewerkers onderling in gesprek gaan over HNW en alles wat daarbij hoort. Gedurende de renovatie is dit de plek om informatie te verzamelen en elkaar online te ontmoeten. Want als je flexibel werkt, kan het zijn dat je je collega’s minder vaak op kantoor tegenkomt. Een online platform helpt om met elkaar in contact te blijven. We maken gebruik van community platform NING.

Naast advies over en inrichting van de community, ondersteunt Hutspot in het vormgeven van de interne communicatiecampagne.

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
  • Lucienne Post 06-82343550
  • Eline de Haan 06-11355877
  • Tom Olsthoorn 06-20491381
  • Willem-Jan Swiebel 0638307081
  • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl