Vorige case

Volgende case

Deltion: samen terugblikken en nieuwe strategische koers bepalen

Het Deltion College in Zwolle is 2 jaar op weg met de huidige strategische koers. Tijd om de gemaakte doelstellingen te evalueren! Met medewerkers uit de hele organisatie, studenten, raad van toezicht en het werkveld blikten we terug op wat er is bereikt in de afgelopen 2 jaar. Een bijzondere 2 jaar doordat corona flinke impact had op het onderwijs. Ook hebben we vooruit gekeken. Wat zijn de thema’s waar Deltion extra op kan inzetten? Welke doelen worden aangescherpt? Lees hier over onze aanpak en ervaringen.

Veel animo voor digitale gesprekken over de strategische koers
De gesprekken voerden we in diverse samenstellingen met medewerkers uit de hele organisatie, studenten, raad van toezicht en raad van advies (waar het werkveld in vertegenwoordigd is). Deelnemers konden zichzelf aanmelden, de bijeenkomsten zaten zo vol. We merkten hoe bevlogen en betrokken medewerkers zijn en hoe hoog de ambities liggen. 

We zijn in een paar stappen in gesprek gegaan:

  1. Eerste beeld ophalen van waar Deltion staat per doelstelling
  2. In gesprek over de doelstellingen
  3. Toetsen van de opgehaalde beelden 
  4. Aanscherpen doelstellingen.

Tijdens sessies samen aan de slag  in Mural
Alle bijeenkomsten waren digitaal. In de bijeenkomsten gingen we in kleine groepjes uiteen en haalden we input op via Mural. Hieronder een uitsnede van de Mural. Je ziet hier in de oranje vlakken doelen geformuleerd. Die evalueerden we. Deelnemers konden in de bullseye een pinnetje plaatsen om aan te geven hoe ver Deltion is op dit doel: merk er weinig van, gaat goed of blinkt uit. Vervolgens kon in de post-its verder toelichting gegeven worden op het oordeel en kon ook gedeeld worden welk aspect in dit doel nog gemist werd of aangepast zou moeten worden. 

(Klik voor een vergroting. Dit is een uitsnede van de Mural die we gebruikt hebben tijdens de digitale sessies.)

Voor de meeste mensen was het werken met Mural nog onbekend. De reacties waren heel positief en deelnemers vonden het een hele prettige manier om hun input te delen en daar dan vervolgens over in gesprek te gaan. In de bijeenkomsten ontmoeten mensen uit de hele organisatie elkaar, dat gaf weer nieuwe inspiratie onderling. 

Resultaat?
Met de resultaten vanuit alle bijeenkomsten leverden wij een compacte beeldende rapportage op over waar Deltion staat met de doelstellingen in de strategische koers. Ook geven we daarin mee wat aanscherpingen kunnen zijn ten behoeve van de nieuwe koers. Tot slot ontwikkelden we een overzichtsplaat waarin in 1 opslag de nieuw koers te zien is. Ideaal voor interne communicatie en om andere betrokkenen op de hoogte te brengen.

Wil je ook aan de slag met een nieuwe strategische koers? Neem dan gerust contact op met Eline de Haan!

Voor meer informatie over Deltion: www.deltion.nl.

 

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
  • Lucienne Post 06-82343550
  • Eline de Haan 06-11355877
  • Tom Olsthoorn 06-20491381
  • Willem-Jan Swiebel 0638307081
  • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl