Vorige case

Volgende case

Hutspot aanpak voor Informatiebeveiliging en Privacy in het onderwijs

In de Hutspot aanpak van Informatiebeveiliging en Privacy gaan scholen aan de slag met de mens, de organisatie én de techniek. Het gaat daarbij om bewustwording, gedrag en cultuur. Maar ook om breed gedragen beleid, duidelijke procedures én passende ICT maatregelen.

IBP in het onderwijs

Informatiebeveiliging en privacy (IBP) is een onderwerp dat, mede onder invloed van veranderende (Europese) wetgeving met (financiële) sancties, in korte tijd hoog op de agenda van mbo-scholen is komen te staan. Studenten en medewerkers mogen ervan uitgaan dat de school hun gegevens goed en vertrouwelijk behandelt. Daarnaast is het van groot belang dat de kerntaak van het mbo onderwijs, namelijk het geven van goed onderwijs en het daarbij behorend diplomeren van haar studenten, op een betrouwbare en correcte wijze wordt uitgevoerd. Diploma’s zijn maatschappelijk van grote waarde en mogen nooit ter discussie komen te staan.

Mens, organisatie en techniek in balans

Wij geloven dat je met een goede aanpak voor IBP zorgt voor een veilige en leefbare werk- en leeromgeving. En dat je daar komt door aan de slag te gaan met de mens, de organisatie én de techniek. Het gaat daarbij om bewustwording, gedrag en cultuur. Maar ook om breed gedragen beleid, duidelijke procedures én passende ICT maatregelen.

Wij helpen scholen met een pragmatische en tot-de-kernaanpak. We starten met een risicoanalyse, creëren daarmee bewustwording, geven concrete handvatten en helpen met het realiseren van quick wins en een vervolgaanpak. Zo geven wij het College van Bestuur, management en medewerkers grip op Informatiebeveiliging en Privacy.

Lees meer over de Hutspot aanpak van IBP in het onderwijs

Download hier het boekje met de Hutspot aanpak van IBP in het onderwijs.

Hutspot en LBVD

Op het gebied van Informatiebeveiliging en Privacy werken wij graag samen met LBVD. In de combinatie zijn wij de partij die onderwijsinstellingen hierbij het beste kunnen helpen. Hutspot helpt met organisatievraagstukken in het onderwijs, is goed in het combineren van inhoud en proces en het realiseren van verandering. LBVD is een expert op het gebied van informatiebeveiliging en heeft een aantal effectieve tools ontwikkeld om hiermee aan de slag te gaan.

 

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
  • Lucienne Post 06-82343550
  • Eline de Haan 06-11355877
  • Tom Olsthoorn 06-20491381
  • Willem-Jan Swiebel 0638307081
  • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl