Vorige case

Volgende case

Sociale innovatie, ook in stoffige omgevingen

Aan de ene kant sociale innovatie, cocreatie, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Mooie begrippen, veel over geschreven. Frankwatching barst uit zijn voegen ervan. Aan de andere kant supply chain managament, keten optimalisatie, grijze pakken en logistiek. Gevoelsmatig een lichtjaar daartussen. Of toch niet?

Sociale innovatie gaat boven technologische innovatie

Nederland doet het goed. We staan in de top 10 van kenniseconomieën van het World Economic Forum, en wel op de 8e plaats. De Nederlandse economie is technologisch zeer ontwikkeld (3e positie). Dat is met name te danken aan de hoge dichtheid van PC’s, internet, mobiele telefonie, breedbandtechnologie en de beschikbaarheid van de nieuwste technologieën. In dit artikel op science guide wordt bepleit dat Nederland dat niet weet om te zetten in meer innovatie. Om de innovatiekloof in Nederland op te lossen zal sociale innovatie bovenaan op onze nationale innovatie agenda moeten komen; flexibel organiseren, horizontaal managen en slimmer werken waardoor technologische innovaties beter renderen, aldus de schrijvers van het artikel.

Dat klinkt goed! Maar waar beginnen?

Flexibel organiseren, horizontaal managen en slimmer werken; het zijn allemaal begrippen die we verbinden met het containerbegrip “nieuwe werken”. Vanuit het nieuwe werken is er veel geschreven over cocreatie, openheid en transparantie en de winst daarvan. Niet alleen binnen een organisatie, maar ook tussen organisaties.

Ik kom deze begrippen nauwelijks tegen in de wereld van ketenoptimalisatie. En juist daar moeten de organisaties samenwerken om winst in de keten, dus organisatie-overstijgend, te realiseren. Dit filmpje legt prachtig uit wat een keten is, en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees verder op Frankwatching.

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
  • Lucienne Post 06-82343550
  • Eline de Haan 06-11355877
  • Tom Olsthoorn 06-20491381
  • Willem-Jan Swiebel 0638307081
  • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl