Vorige case

Volgende case

Triple A @ncyclopedie: een slimme wiki

De papieren Triple A encyclopedie en het nieuwe uitgewerkte materiaal hadden een nieuw jasje nodig. Een gebruiksvriendelijke, doelgroepgerichte en digitale jas.

Hutspot realiseerde dat voor saMBO-ICT door een innovatief ontwerp en vooruitstrevende techniek: een semantische wiki met maatwerk voorportaal. De Triple A @ncyclopedie.

We zochten, samen met MBO instellingen, naar een passende digitale vertaling van de encyclopedie die aansluit bij de behoeften van de instellingen en verschillende typen gebruikers. Praktische toepasbaarheid stond hoog op de verlanglijst. Maar ook een flexibele informatiestructuur waardoor de informatie op verschillende manieren te benaderen is. Daarnaast vonden de gebruikers het belangrijk om de oorspronkelijke encyclopedie als boek te kunnen blijven lezen.

Een breed wensenpakket dat zich vertaald heeft in de uiteindelijke systeemkeuze: een semantische wiki. Maar niet alleen een semantische wiki. Om te voldoen aan onze hoge eisen wat betreft gebruiksvriendelijkheid en doelgroepgerichtheid hebben we verschillende ‘ingangen’ tot de wiki gecreëerd met een uitgebreid interactie ontwerp. De drie ‘hoofdingangen’ bieden langs verschillende dwarsdoorsnedes toegang tot het materiaal en zijn ontworpen voor gebruikers met verschillende kennisniveaus. Vanuit de ingangen daal je af naar de semantische wiki. Een wiki, zoals Wikipedia, maar verrijkt met extra kenmerken. De kenmerken maken het mogelijk om het systeem vragen te stellen zoals ‘welke use cases horen bij dit proces?’ of ‘welke instrumenten kan ik raadplegen over dit onderwerp?’. De encyclopedie is daarnaast ook nog te lezen in de vorm van boeken: bladeren binnen de website, als eBook op je tablet of als (zelf samengestelde) pdf.

Wil je meer weten over dit bijzondere interactie ontwerp en de werking van semantiek? Lees dan deze blog van Wouter en Remco.

We realiseerden de Triple A @ncyclopedie binnen 9 maanden, samen met saMBO-ICT, ArchiXL, Netwinst, Bitman en Monkey Bizness. Met Hutspot aan het roer voor de inhoud, de aansluiting bij de wensen uit het onderwijsveld en het projectmanagement.

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
  • Lucienne Post 06-82343550
  • Eline de Haan 06-11355877
  • Tom Olsthoorn 06-20491381
  • Willem-Jan Swiebel 0638307081
  • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl