Vorige case

Volgende case

Functioneel ontwerp voor nieuwe onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus is het hart van het onderwijsprocesmodel van Triple A. De onderwijscatalogus beschrijft het onderwijsaanbod van een onderwijsinstelling en toont losse stukjes aanbod, zogenaamde onderwijsproducten en arrangementen. Voor saMBO-ICT ontwikkelde Hutspot in samenwerking met onderwijsinstellingen een nieuw functioneel ontwerp van de onderwijscatalogus. Om het concept en de uitwerking van de catalogus toepasbaar te maken voor MBO instellingen kozen we er voor om het materiaal te vertalen naar interactieve en visuele middelen. Dat deden we samen met Blikstroom.

De onderwijscatalogus is het hart van het onderwijsprocesmodel vanĀ Triple A. De onderwijscatalogus beschrijft het onderwijsaanbod van een onderwijsinstelling en toont losse stukjes aanbod, zogenaamde onderwijsproducten en arrangementen. Voor saMBO-ICT ontwikkelde Hutspot in samenwerking met onderwijsinstellingen een nieuw functioneel ontwerp van de onderwijscatalogus. Om het concept en de uitwerking van de catalogus toepasbaar te maken voor MBO instellingen kozen we er voor om het materiaal te vertalen naar interactieve en visuele middelen. Dat deden we samen metĀ Blikstroom.

Het nieuwe FO onderwijscatalogus is opgezet als drieluik. In het eerste deel wordt het concept van de catalogus uitgelegd en gaan we in op het nut en de voordelen van een dergelijke onderwijscatalogus. Om onderwijsinstellingen zelf te laten ervaren hoe de catalogus werkt, is voor het tweede deel een clickable demo ontwikkeld. In de demo kan men zelf aan de slag met het aanmaken en beheren van onderwijsaanbod. De demo is in het derde onderdeel verder uitgewerkt in een modulariteitswizard. De wizard zoomt in op het metadateren van het onderwijsaanbod. Je kunt zelf een onderwijsproduct toevoegen en voorzien van specifieke kenmerken. Dit is opgedeeld in gebruiskvriendelijke, eenvoudige modules die het vullen van de catalogus overzichtelijk en behapbaar maken.

Het concept onderwijscatalogus

Roling demo: de werking van de onderwijscatalogus

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
  • Lucienne Post 06-82343550
  • Eline de Haan 06-11355877
  • Tom Olsthoorn 06-20491381
  • Willem-Jan Swiebel 0638307081
  • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl