Vorige case

Volgende case

10 thuiswerktips voor jou!

De wereld ziet er momenteel even heel anders uit. Dat betekent een flinke aanpassing aan de nieuwe situatie. Wij zien heel veel flexibiliteit en creativiteit. Iedereen werkt zich in zijn eigen home-office door een flinke digitaliseringsslag heen en probeert de ballen in de lucht te houden. Keep up the good work! In goede gezondheid! In ons werk doen we niet anders dan flexibel en op afstand (samen)werken. Daarom dachten wij, we delen onze tips. Heb je zelf een supertip? Deel die dan met ons!

De tips:

 1. Creëer een fijne plek in huis waar je kunt werken
  Zo heb je een plek om naartoe te gaan voor werk, maar je kan er ook weer van weg! 
 2. Gooi die joggingbroek uit!
  Normale kleding laat je mens voelen en geeft weer energie.
 3. Hou normale werktijden aan
  Mensen gedijen goed bij routine. Gebruik de tijd die je anders besteedt aan reizen om een stuk te wandelen, een indoor workout te doen of maak een uitgebreide lunch.
 4. Aan het werk met kinderen? Plan goed!
  Maak voor je kinderen een dagschema en verdeel (als dat kan) de dag in shifts met je partner. En even touwtje springen met de kids is ook een goede energizer om daarna weer fris aan de slag te gaan!
 5. Focus
  Focussen is thuis echt niet altijd gemakkelijk. Maak afspraken met jezelf: Nu even een uur aan dat stuk werken, dan een koffiebreak. Een fijne playlist kan je ook helpen om te focussen.  Zie suggesties hieronder!
 6. Stel prioriteiten en maak een programma
  Bepaal aan het begin van de week wat gedaan moet worden en maak hiervoor een programma. Wat moet en belangrijk: hoe lang ga je erover doen? Finetune het programma per dag. Hiermee voorkom je dat je dagen/uren aan iets werkt wat ook in één uur had gekund.
 7. Online vergaderen? Maak heldere afspraken
  Bepaal: de agenda, duur van de meeting, wie de voorzitter is, wie de resultaten van het gesprek vastlegt, spreek af op welke manier iemand aangeeft dat hij wat wil inbrengen en laat elkaar uitspreken.
 8. Zijn al je bijeenkomsten afgelast? Denk aan een online alternatief
  Met een goede moderator en de juiste online tools (Google Hangout, Zoom of Microsoft Teams, Synthetron, Mural) kan prima een workshop of brainstorm georganiseerd worden. Dit kan zelfs in combi met visuele ondersteuning van een tekenaar! Wij kunnen meedenken over geschikte vormen en deze ook ondersteunen.
 9. Socialize met je collega’s
  Sommigen zijn het liever kwijt dan rijk, maar wij missen wel het slap geleuter bij het koffiezetapparaat. Ook je collega’s maken je werk leuk! Plan twee keer per week een momentje met (een deel van) je team om even bij te praten (bijvoorbeeld via Google Hangout, Zoom of Microsoft Teams), over werk maar ook juist even over hoe iedereen erbij zit. 
 10. Zen: breng rust in de dag 🙂
  Overprikkeld? Alle mails, Skypesessies, Whatsapps en Slacks brengen je hoofd soms op hol. Staar uit het raam, geef de planten water en dwaal even af. Gun jezelf een beetje lanterfanteren. Zo breng je je brein tot rust en word je weer creatief. En zet voor je eigen gemoedstoestand al die notificaties uit. Jij bepaalt wanneer je ergens naar kijkt!

Fijne playlists
Als kers op de taart delen we onze werk-playlist-tips op Spotify en wat podcasts:

En tot slot, heel veel succes he! 

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
 • Lucienne Post 06-82343550
 • Eline de Haan 06-11355877
 • Tom Olsthoorn 06-20491381
 • Willem-Jan Swiebel 0638307081
 • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl