Vorige case

Volgende case

Opbrengsten Veldtraject passend onderwijs zijn live!

In opdracht van het ministerie van OCW zijn Hutspot en de Visuele Verbinders samen opgetrokken om het Veldtraject passend onderwijs vorm te geven en uit te voeren. Eerder vertelden we daarover toen we net gestart waren. Benieuwd wat het heeft opgeleverd? De resultaten van het veldtraject zijn nu live!

Het proces: we voerden een open gesprek met betrokkenen 

In vier bijeenkomsten zijn we met eindgebruikers in gesprek gegaan. We spraken ouders, leerlingen en professionals (van o.a. scholen, gemeenten, jeugdzorg en samenwerkingsverbanden). Deelnemers zijn uitgedaagd om met elkaar de agenda te bepalen door onderwerpen in te brengen. Dit proces heeft geleid tot een gevuld programma aan de hand waarvan de deelnemers in gemengde groepen met elkaar het gesprek aan gaan. Het resultaat van de bijeenkomsten is de inbreng van de deelnemers. Die inbreng is ter plekke visueel vastgelegd door tekenaars en naderhand uitgewerkt in overzichtstekeningen. Het totaal aan inzichten dat uit het veldtraject is gekomen, is door OCW gebruikt bij het opstellen van de beleidsreactie. 

De opbrengsten

De opbrengsten delen we graag. De website www.veldtrajectpassendonderwijs.nl is hiervoor ingericht.

Je vindt daar:

  • De animatie waarin de opbrengsten van het veldtraject zijn samengevat

Maar ook achtergrondinformatie:

En de visualisaties die tijdens de bijeenkomsten met de eindgebruikers tot stand zijn gekomen:

Inmiddels zit het veldtraject erop, zijn de lessen getrokken en de resultaten met de Tweede Kamer gedeeld.

Visuele beleidsreactie 

Met de lessons learned uit het veldtraject heeft het ministerie haar beleidsreactie voorbereid. In het najaar zal het debat hierover gevoerd worden. Geheel in lijn met het veldtraject wordt de uiteindelijke beleidsreactie voor de Tweede Kamer, (as we speak) visueel gemaakt. Ook hier geldt: beeld zegt meer dan 1000 woorden. Er wordt gewerkt aan een infographic die de highlights van de beleidsreactie in beeld brengt. Zodra de visuele beleidsreactie gereed is, wordt daar op de website van het veldtraject naar verwezen (oktober 2020). 

 

 

 

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
  • Lucienne Post 06-82343550
  • Eline de Haan 06-11355877
  • Tom Olsthoorn 06-20491381
  • Willem-Jan Swiebel 0638307081
  • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl