Vorige case

Volgende case

Een mooie mijlpaal voor Zadkine met de onderwijsvisie!

Eerder hebben we verteld over de opdracht die we bij Zadkine hadden om bij te dragen aan de implementatie van de nieuwe onderwijsvisie. We hebben hier meer dan een jaar met Zadkine aan gewerkt en mooie stappen gezet! Hier lees je er meer over.

Eerste stappen

Eerder vertelden we hoe we tot zeven thema’s met bijbehorende beelden van de onderwijsvisie zijn gekomen. Dit maakte dat er een handige kapstok ontstond aan de hand waarvan je een gesprek kunt voeren over de onderwijsvisie. De eerste stappen hebben we toen gezet, nu bijna een jaar later zijn we aan het eind van onze opdracht. We blikken terug op wat we hebben gedaan.

In gesprek met colleges

We zijn langs bijna alle colleges geweest om gesprekken te voeren met directeur en opleidingsmanagers over wat de thema’s in de onderwijsvisie voor hen en hun teams betekenen. In de voorbereiding zijn we nauw opgetrokken met de desbetreffende directeur zodat we aansloten bij ontwikkelingen die al waren ingezet. De sessies waren allen op maat voorbereid en uitgevoerd.

Doorpakken met onderwijsteams

Een aantal colleges hebben direct doorgepakt. Daar hebben we met opleidingsmanagers en de teams nog een slag concreter het gesprek gevoerd. Wat kunnen we nog doen in het onderwijs om het beter te maken? Wat doen we al hartstikke goed? Beide vragen geven belangrijke informatie.

Het was niet altijd makkelijk om in coronatijd tijd te maken in de agenda om goed het gesprek met elkaar te voeren. Waar dit wel is gedaan, werd dit als enorm waardevol ervaren. Juist een stok achter de deur om weer vooruit te kijken met elkaar bood inspiratie en perspectief. Teams konden dit vervolgens gebruiken voor het laden van hun teamplan.

Hoe dragen de diensten bij aan de onderwijsvisie?

Tot slot hebben we ook met een aantal ondersteunende de diensten sessies gedaan over de onderwijsvisie. Zij maken het onderwijs immers mede mogelijk. Wat kan HRM doen om het onderwijs te ondersteunen bij het zo nauw mogelijk aansluiten bij de onderwijsvisie? Wat kan Marketing & Communicatie doen? Hoe kan de algemene ondersteuning zoals conciërges, secretariaat en beveiliging hieraan bijdragen? Studenten het gevoel geven dat zij gezien worden bijvoorbeeld, daar dragen al deze mensen enorm aan bij.

Van onderwijsvisie naar praktijk – een team effort!

Het werd weer duidelijk dat goed onderwijs geven een team effort is. Dat verbinding en samen het gesprek voeren, over het hier en nu én over de toekomst inspiratie geven en energie om weer door te gaan! Nu is het aan de teams om de waardevolle input om te zetten naar praktijk. Wij wensen hen veel succes!

Met ons samenwerken?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs

Je vindt ons hier

Coolsingel 104

3011 AG Rotterdam

Route beschrijving
Bel of mail ons
Lucienne Post 06-82343550
  • Lucienne Post 06-82343550
  • Eline de Haan 06-11355877
  • Tom Olsthoorn 06-20491381
  • Willem-Jan Swiebel 0638307081
  • Eric Jongepier 06-53375537
hallo@hutspot.nl